Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σε ποσοστό 80% η Ακράτεια ούρων είναι θεραπεύσιμη ή μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 15:21


Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών ΠόλεωνΠροαγωγής Υγείας και ο Δήμος Ελευσίνας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της Φαρμακευτικής Εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους κατοίκους της περιοχής, με θέμα
"
Υπερδραστήρια κύστηΑκράτεια ούρων", στο 2ο ΚΑΠΗ Ελευσίνας, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.
Συντονίστρια της Εκδήλωσης, ήταν η κα Μαρία Αντωνάρα, Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ελευσίνας, η οποία καλωσόρισε το Κοινό και την ιατρό ομιλήτρια κα Ματίνα Βλάχου, MD, F.E.B.U., Χειρουργό ΟυρολόγοΑνδρολόγο και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της Εκδήλωσης για τη διοργάνωση αυτή.
Η κα Βλάχου κατά την ομιλία της, παρουσίασε τους διαφορετικούς τύπους της Ακράτειας ούρων, τις επιπτώσεις της στην υγεία και την κοινωνική ζωή των ασθενών, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι 1 στους 5 Έλληνες πάσχει από Ακράτεια ούρων, 33% των γυναικών >65 ετών έχουν ακράτεια ούρων, ενώ 26% των γυναικών >18 ετών έχουν παρουσιάσει κάποια στιγμή της ζωής τους ακράτεια. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών δεν επισκέπτονται το γιατρό ή δεν περιγράφουν στο γιατρό τους τα συμπτώματα, παρόλο που σε ποσοστό 80% η Ακράτεια ούρων είναι θεραπεύσιμη ή μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Το μήνυμα της συνάντησης ήταν η σπουδαιότητα της επικοινωνίας με το γιατρό, το ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ την προσπάθεια, καθώς η Ακράτεια είναι ένα παλαιό πρόβλημα με νέες λύσεις.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και την ομιλήτρια, όπου δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές καθημερινής πρακτικής και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με την επίδραση της ακράτειας γενικότερα στην υγεία του οργανισμού.